Sopplunch: Uppsala i industrialiseringens tidevarv
Lecture

Sopplunch: Uppsala i industrialiseringens tidevarv

Kom och njut av en inspirerande sopplunch med Maths Isacson i Uppsala! Lär dig om industrialiseringen och upplev historien. Välkommen!



Drottning Christinas väg 1, 75237 Uppsala, Sverige

Book tickets at Tickster


Description

Välkommen på sopplunch med föreläsning! Gör en djupdykning i historien och ät en god sopplunch i konstmuseets café. Denna gång berättar Maths Isacson, professor emeritus i ekonomisk historia, om Uppsala i industrialiseringens tidevarv.

1800-talet innebar en total förändring för Uppsala. Med ångbåtar på Fyrisån, de första industriernas rök, järnvägsspår som knöt staden till omvärlden och telefonlinjer som kortade avstånd, förvandlades Uppsala från en lantlig stad till en modern industristad. Passa på att besöka nyöppnade Uppsala slottshistoriska.

Medarrangör: Uppsala slottshistoriska

Pris Föreläsning och sopplunch: 155 kronor Enbart föreläsning: 50 kronor Praktisk information Sopplunchen anordnas i museets hörsal, Vasasalen. Dörrarna öppnas 11.45. Då står lunchen framdukad. Lunchen består av soppa, sallad och bröd, kaffe och kaka. Föreläsningen startar 12.00 och pågår i cirka 50 minuter. Vill du sitta kvar efter föreläsningen går det bra.

Kontakt Reception, telefon: 018-727 24 82

tisdag–onsdag: 11.00–17.00 torsdag: 11.00–20.00 fredag–söndag: 11.00–17.00

Select date and time

September 2025
Book with Tickster

Get More from Your Event Experience!

Create an account to save your favorite events, get personalized recommendations, and never miss out on exciting happenings in your area.

Map placeholder

Want to be the first to know?

Follow our newsletter and get the latest news about events, exclusive discounts, and the chance to buy tickets in advance. Straight to your inbox!

Your privacy

We use cookies and similar technologies to help personalize content, tailor and measure ads, and provide a better experience. By clicking OK or enabling an option in the Cookie Settings, you consent to this as outlined in our Cookie Policy. To change settings or withdraw your consent, please update your Cookie Settings.