Lecture
Julens kulinariska kulturarv – rätterna som format våra högtider
Följ med Håkan Jönsson den 4 december på Wisdome och upptäck julens måltidstraditioner! Missa inte denna unika föreläsning!
Malmöhusvägen 7B, 211 18 Malmö, Sverige
Free
Description
Varför äter vi julmat? Hur har julbordet förändrats över åren? Är julskinkan och lutfisken utrotningshotade? Dessa och många andra frågor om julens kulinariska kulturarv kommer du att få svar på av när Håkan Jönsson föreläser i museets dom Wisdome den 4e december.
Håkan Jönsson är etnolog, docent och forskare vid Lunds universitet matkultur som specialitet. Han har skrivit flera böcker om svensk måltidskultur, bland annat Svensk måltidskultur och Kändiskockens uppgång och fall.
Tid och plats: Wisdome, Teknikens och sjöfartens hus. 4 december klockan 16.30–17.30.I salongen finns två rullstolsplatser (längst fram). Dessa kan inte förbokas utan biljett till dem köps i museets entré.Vid inställt arrangemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.
Select date and time
| Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
|---|---|---|---|---|---|---|
Get More from Your Event Experience!
Create an account to save your favorite events, get personalized recommendations, and never miss out on exciting happenings in your area.




Related events
Want to be the first to know?
Follow our newsletter and get the latest news about events, exclusive discounts, and the chance to buy tickets in advance. Straight to your inbox!
