Julens kulinariska kulturarv – rätterna som format våra högtider
Föreläsning

Julens kulinariska kulturarv – rätterna som format våra högtider

Följ med Håkan Jönsson den 4 december på Wisdome och upptäck julens måltidstraditioner! Missa inte denna unika föreläsning!



Malmöhusvägen 7B, 211 18 Malmö, Sverige

Gratis

 Boka biljetter hos Billetto


Beskrivning

Varför äter vi julmat? Hur har julbordet förändrats över åren? Är julskinkan och lutfisken utrotningshotade? Dessa och många andra frågor om julens kulinariska kulturarv kommer du att få svar på av när Håkan Jönsson föreläser i museets dom Wisdome den 4e december. Håkan Jönsson är etnolog, docent och forskare vid Lunds universitet matkultur som specialitet. Han har skrivit flera böcker om svensk måltidskultur, bland annat Svensk måltidskultur och Kändiskockens uppgång och fall. Tid och plats: Wisdome, Teknikens och sjöfartens hus. 4 december klockan 16.30–17.30.I salongen finns två rullstolsplatser (längst fram). Dessa kan inte förbokas utan biljett till dem köps i museets entré.Vid inställt arrangemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Välj datum och tid

december 2025

Få ut mer av din eventupplevelse!

Skapa ett konto för att spara dina favoritevents, få personliga rekommendationer och aldrig missa spännande händelser i ditt område.

Map placeholder

Vill du vara först med att veta?

Följ vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna om evenemang, exklusiva rabatter och möjlighet att köpa biljetter i förväg. Direkt till din inkorg!

Din integritet

Vi använder cookies och liknande teknologier för att hjälpa till att anpassa innehåll, skräddarsy och mäta annonser och tillhandahålla en bättre upplevelse. Genom att klicka på OK eller slå på ett alternativ i Inställningar för cookies godkänner du detta enligt vår policy för cookies. För att ändra inställningar eller dra tillbaka ditt samtycke ber vi dig att uppdatera dina Inställningar för cookies.