Vinkurs på Julie Vinbar - Dessertviner och dessert
Mat & Drikke

Vinkurs på Julie Vinbar - Dessertviner och dessert



Dette arrangementstidspunktet har allerede funnet sted. Se i kalenderen for flere tilgjengelige datoer.


Tegelgårdsgatan 9, 211 33 Malmö, Sverige

595 SEK

Bestill billetter hos Billetto


Beskrivelse

Välkommen till vinets värld på Julie Del 6 - Dessertviner och dessert Vi kommer att ha en kurs om vin på söndagar klockan 13-16. Ni kan boka in er till en eller flera eller boka in som ett paket med alla tillfällen. Den här kursen är för den som vill lära sig mer om vin, den som kan en del om vin redan men som vill bli bättre på att prova vin. Kursen är väldigt bra även för serveringspersonal som arbetar med vin och vill lära sig mer för egen del men också för att kunna hjälpa gäster med vinval och förklara olika viner på vinlistan. Varje kursdag har sitt specifika tema men under kursens gång kommer vi även att väva in moment som dekantering, glasprovning, temperatur och servering av vin, lagring av vin, skapa en vinkällare. Provningsledare för kursen är en våra sommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me. Ni kommer att för varje provning få olika hjälpmedel som ni sedan kan fortsätta att använda hemma. För den som verkligen vill toppa sin kunskapsbas så kommer det att finnas rekommendationer om vad man kan läsa och prova mellan kurstillfällena. Det här är en gedigen kurs med mycket innehåll. Tänk att få förgylla flera söndagar framöver med kunskap och god dryck. Under provningen kommer det att serveras kaffe/te med smörgås. 595 kr/provning eller 3000 kr/alla 6 provningar 27/4 Tema Dessertviner och dessert Botrytis, fortifierat, Vin doux naturel – är olika typer av söta viner baserat på olika tillverkningsmetoder, vad är skillnaden mellan dem och hur använder man dem? Desssertvin är underskattat men på den här provningen är förhoppningen att ni ska lära er hantverket bakom dessa viner och känna inspiration att börja att använda dem. Och litet tips, man kan spara sin flaska med dessertvin – förvara den i kylen när den inte används så klarar den sig ett bra tag. Vi kommer att prova 5 stycken olika ihop med olika tillbehör både salta och söta. Om ni vill gå hela kursen är övriga teman och datum: 2/2 Introduktion till vinets värld Under den här dagen kommer vi att gå igenom tillverkning av vin från året i vingården till skörd och själva processen i vineriet, information kring tillsatser i vin, olika certifieringar som eko/biodynamiskt och naturvin. Vi kommer att gå igenom hur man provar vin i olika steg enligt samma metod som på utbildningar för sommelier och som används världen över. Vi provar 5 olika viner som exemplifierar olika certifieringar samt övar på våra nya kunskaper inom att prova vin. 16/2 Gröna Druvor På den här provningen fokuserar vi på gröna druvor och tittar på olika länder och olika regioner. Ni får lära er om terroir och hur det kommer sig att samma druva kan ge viner med olika karaktär beroende på ursprungsland men även beroende på vilka sida av en dal man växer på. Alla druvor trivs inte på alla växtplatser och när vi går igenom olika druvor så får ni lära er mer om hur väder, vind, sol och jord påverkar. Ni kommer att få prova en del druvtypiska viner för att lära er att försöka känna igen de aromer som är typiska för de vinerna. Men vi kommer också prova blandviner och specialviner. Efter den här provningen kommer ni att känna till de mest typiska gröna druvorna men också fått en bra översikt över världens gröna druvor. 2/3 Blåa druvor På den här provningen fokuserar vi på blåa druvor och tittar på olika länder och olika regioner. Ni får lära er om terroir och hur det kommer sig att samma druva kan ge viner med olika karaktär beroende på ursprungsland men även beroende på vilka sida av en dal man växer på. Alla druvor trivs inte på alla växtplatser och när vi går igenom olika druvor så får ni lära er mer om hur väder, vind, sol och jord påverkar. Ni kommer att få prova en del druvtypiska viner för att lära er att försöka känna igen de aromer som är typiska för de vinerna. Men vi kommer också prova blandviner och specialviner. Efter den här provningen kommer ni att känna till de mest typiska blå druvorna men också fått en bra översikt över världens blå druvor. 16/3 Tema Mousserande viner Mousserande vin kommer i många stilar – från okomplicerad mingeldryck till nyanserat vin som kan lagras länge. Lär dig hur du skiljer på bubbel och bubbel. Vi kommer inte att prova på det vanliga sättet och jämföra prosecco mot cava mot champagne utan på den här provningen blir det mer att prova olika metoder för att tillverka vinet och få de härliga bubblorna. Pét Nat (pétillant naturel), Charmat Méthode, Méthode Traditionelle, Méthode Ancestrale – är de olika metoder vi kommer att prova från olika länder. Ni kommer att få reda på vad som skiljer dem åt i tillverkningsprocessen och olika regler som finns för olika områden. När vi provar så kommer vi att prata om vad ”brödig ton” kommer ifrån och vad det betyder. Vad händer under lagring med doft och smak? Och varför är en del viner väldigt torra och andra mer söta, har det med dosage att göra och vad är det i så fall? 13/4 Tema Mat och dryck i kombination Allt fler ägnar sig åt att förgylla stunder att umgås med god mat och intresserar sig för...

Velg dato og klokkeslett

April 2025
Bestill hos Billetto

Få mer ut av din arrangementsopplevelse!

Opprett en konto for å lagre dine favorittarrangementer, få personlige anbefalinger og aldri gå glipp av spennende hendelser i ditt område.

Vil du være den første som får vite det?

Følg vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene om arrangementer, eksklusive rabatter og mulighet til å kjøpe billetter på forhånd. Direkte til innboksen din!

Din personvern

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å hjelpe til med å tilpasse innhold, skreddersy og måle annonser og gi en bedre opplevelse. Ved å klikke på OK eller slå på et alternativ i Innstillinger for informasjonskapsler godtar du dette i henhold til vår retningslinjer for informasjonskapsler. For å endre innstillinger eller trekke tilbake ditt samtykke ber vi deg oppdatere dine Innstillinger for informasjonskapsler.