Låtkurs med Emma Reid
Music

Låtkurs med Emma Reid



Kyrkvägen 11, 795 32 Rättvik, Sverige

Book tickets at Tickster


Description

Emma Reid, stjärna i den nya spelmansgenerationen, har sina rötter i både den engelska och svenska traditionen och är idag en av Sveriges mest eftertraktade spelmän. Reid är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, är Riksspelman på Bingsjölåtar och har mottagit Päkkos Gustaf stipendiet. På kursen kommer Emma att lära ut några favorit Bingsjölåtar och fokusera på hur vi rent tekniskt kommer åt kärnan i stilen. Med hjälp av bland annat stråkfokus och kroppsfokus undersöker vi bland annat klangen, svänget och ornamenten.

Praktisk information Kursen pågår kl 10-14 med kortare paus för egen medhavd lunch. Inträde till Bingsjöstämman ingår inte i kursavgiften utan betalas i informationstältet vid bystugan.

Tillgänglighet Något begränsad framkomlighet till kurslokal. Kursen hålls utan tekniska hjälpmedel och använder inte hörslinga.

Återbud Återbud kan lämnas senast två veckor före kursstart till kontakt@folkmusikenshus.se. Vid återbetalningen dras en avgift på 200 kr (vuxen) eller 100 kr (barn). Vid sjukdom återbetalas hela kursavgiften vid uppvisande av läkarintyg.

Arrangemanget är en del av Stämmoveckan. Arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med Bingsjöstämman och studieförbundet Bilda.

Select date and time

July 2025
Book with Tickster

Get More from Your Event Experience!

Create an account to save your favorite events, get personalized recommendations, and never miss out on exciting happenings in your area.

Want to be the first to know?

Follow our newsletter and get the latest news about events, exclusive discounts, and the chance to buy tickets in advance. Straight to your inbox!

Your privacy

We use cookies and similar technologies to help personalize content, tailor and measure ads, and provide a better experience. By clicking OK or enabling an option in the Cookie Settings, you consent to this as outlined in our Cookie Policy. To change settings or withdraw your consent, please update your Cookie Settings.